Tuesday, 26 April 2016

Railway General Knowledge Questions & Answers for Preparation

Railway RRB General Knowledge Questions & Answers for Preparation
Dear Users !! You are looking Railway General knowledge Questions with Answers. So, you are visiting at right place. So, here we share Some General knowledge Questions with Answers for Railway exam . Most of the questions are related to the railway, ans some questions are from History and Present also. If you cover all those columns so you can get maximum Marks..  Those Candidates who are preparing for the Railway exam. So, these questions are (which is mentioned below) Important for the Exam.
Sections
Total Marks
General Knowledge
20
Computer General Knowledge
25
Aptitude General Knowledge
25
General Science
30
Railway  General Knowledge Questions & Answers for Preparation.

1. The world governing body of which of the following Sports celebrated its hundred yrs in existence recently?
Ans. Football

 2.Who is the author of the book, The Man Who Divided India?
Ans. Rafiq Zakaria

3. Indian Constituent Assembly adopted the design of Indian National? ag on?
Ans. July 22, 1947

4. The largest copper producing country in the World is
Ans. Chile

5. Who has been awarded the Nobel Prize for medicine 2010?
Ans. Robert Edwards

6. “Love” is associated with which of the following games?
Ans. Tennis

7. Who among the following Delhi Sultans is known for Introducing market control mechanism?
Ans. Alauddin Khalji

8. Guwahati High Court is the judicature of
Ans. All of the above

9. Who was the Prime Minister of India when the 42nd Amendment Bill bringing in the changes in the Constitution was passed?
Ans. Indira Gandhi

10. Which one of the following is essentially a solo dance?
Ans. Mohiniattan

11. Which one of the following mountain peaks of the Himalayas is NOT in India?
Ans. Annapurna

12. When was the 42nd Amendment of the Constitution adopted?
Ans. 1974

13. Film and TV institute of India is located at
Ans. Pune (Maharashtra)

14. Who built the Brihadishwara Temple?
Ans. Rajaraja

15. The Vallabhai Patel Airport is located at
Ans. Ahmadabad

16. Who among the following has been appointed new chairman of the National Commission for Farmers ?
Ans. Dr. M. S. Swaminathan

17. Which of the following countries was readmitted to the Commonwealth recently?
Ans. Pakistan


18. Sutlej River originates from?
Ans. China

19.The Indian National Anthem was sung for the ? rst time in ___
Ans. 1911

20. Himalayan Mountaineering Institute is at
Ans. Darjeeling

21. Who was the P.M of India when the 42nd Amendment Bill bringing in the changes in the Constitution was passed?
Ans. Indira Gandhi

22. If the radius of a circle is diminished by 10%, then its area is diminished by:
Ans. 19%

23. Who was the Army Chief of India when it celebrated its first Republic Day?
Ans. K.M.Cariappa

24. Durand Cup is associated with the game of
Ans. Football

25. Which Indian Booker Prize winner will publish the book? Last Man in the Tower? In early 2011?
Ans. Kiran Desai

0 comments:

Post a Comment