Tuesday, 26 April 2016

Aptitude Question & Answers for Railway Exam 2016

Aptitude Question & Answers for RRB Railway Exam
Dear Aspirants !! You are Searching Aptitude Questions with Answers. So, you are visiting at right place. So, here we share Some General knowledge Questions with Answers . Most of the questions are related to the railway, ans some questions are from History & Present also. If you cover all those columns so you can get maximum Marks..  Those Aspirants who are preparing for the Railway exam. So, these questions are (which is mentioned below) Important for the Exam.

Section Mentioned in table:-
Sections
Total Marks
General Knowledge
20
Computer General Knowledge
25
Aptitude General Knowledge
25
General Science
30

APTITUDE QUESTIONS AND ANSWERS 1 to 10:-
1. A tank can be filled by one tap in 20 min, and by another in 25 min. both the taps are kept open for 5 min, and then the second is turned off. In how many minutes more is the tank completely filled
Answer - 11 min


2. The ratio of milk and water in 66 kg. of adulterated milk is 5 : 1. Water is added to it to make the ratio 5 : 3. The quantity of water added is :
Answer - 22 kg.

3. If each side of a cube is doubled, then its volume :
Answer - becomes 8 times

4. A can run a kilometer in 4 min. 54 sec. and B in 5 min. How many metres start can A give B in a km race so that the race may end in a dead heat?
Answer - 20 metres

5. A man lends Rs. 10000 in four parts. If be gets 8% on Rs. 2000 7 on Rs. 4000 and 8 on Rs. 1400 what per cent must he get for the remainder, if the average interest is 8.13%?
Answer - 9%

6. The length of hall is 4/3) times its breadth. If the area of the hall be 300 square metres the difference between the length and the breadth is?
Answer - none of these

7. On july 2, 1985 it was Wednesday. The day of the week on July 2, 1984 was:
Answer - Monday

8. A,B,C, enter into a partnership and their capitals are in the proportion of . A withdraws half his capital at the end of 4 months. Out of a total annual profit of Rs. 847, A’ share is:
Answer - Rs. 280

9. The mean proportional between 0.32 and 0.02 is:
Answer - 0.08

10. A sum of money is sufficient to pay A’s wages for 21 days or B’s wages for 28 days. The money is sufficient to pay the wages of both for:
Answer - 12 days

0 comments:

Post a Comment