![]() |
Computer GK Questions & Answers for RRB Railway Exam |
Sections | Total Marks |
General Knowledge | 20 |
Computer General Knowledge | 25 |
Aptitude General Knowledge | 25 |
General Science | 30 |
Computer knowledge Questions Answers:-
1. Terminals are required for?
Answer : Real time, time-sharing & distributed message processing
2. Processors of all computers, whether micro, mini or mainframe must have
Answer : All of above
3. Which of the following is not one of the process that a high level language program msut go through before it is ready to be executed?
Answer : translation
4. In MS-DOS you can use small or capital letter of combination of both to enter a command but internally MS-DOS work with.?
Answer : Capital letter
5. To copy the file command.com from drive c: to drive a:
Answer : C:A: copy command.com
6. All computers execute
Answer : Machine language program
7. Electronic spreadsheets are most useful in a situation where relatively .... data must be input but ...... calculations are required?
Answer : little; simple
8. The branch logic that provides decision making capabilities in the control unit is known as
Answer : unconditional transfer
9. A collection of 8 bits is called
Answer : byte
10. While working with Ms-Dos which command transfers a specific file from one disk to another Answer : Copy
11. Disk copy command in DOS is used to
Answer : Copy contents of one floppy disk to another
12. Interrupts which are initiated by an instruction are
Answer : external
13. Pipelining strategy is called implement
Answer : instruction pref-etch
Answer : DS
15. The vol command is used to
Answer : see the disk volume label
General Awareness Questions and Answers are available at:- General Awarenes
No comments:
Post a Comment