Tuesday, 26 April 2016

Computer G.K Questions & Answers for Railway Exam

Computer GK Questions & Answers for RRB Railway Exam
Dear Users !! You are Finding Computer  General knowledge Questions with Answers. So, you are visiting at right place. So, here we share Some General knowledge Questions with Answers . Most of the questions are related to the railway, ans some questions are from History and Present also. If you cover all those columns so you may get maximum Marks..  Those Candidates who are preparing for the Railway exam. So, these questions are (which is given below) Important for the Exam.
Sections
Total Marks
General Knowledge
20
Computer General Knowledge
25
Aptitude General Knowledge
25
General Science
30

Computer knowledge Questions Answers:-
1. Terminals are required for?
Answer : Real time, time-sharing & distributed message processing

2. Processors of all computers, whether micro, mini or mainframe must have
Answer :  All of above

3. Which of the following is not one of the process that a high level language program msut go through before it is ready to be executed?
Answer :  translation

4. In MS-DOS you can use small or capital letter of combination of both to enter a command but internally MS-DOS work with.?
Answer : Capital letter

5. To copy the file command.com from drive c: to drive a:
Answer :  C:A: copy command.com

6. All computers execute
Answer : Machine language program

7. Electronic spreadsheets are most useful in a situation where relatively .... data must be input but ...... calculations are required?
Answer : little; simple

8. The branch logic that provides decision making capabilities in the control unit is known as
Answer : unconditional transfer

9. A collection of 8 bits is called
Answer :  byte

10. While working with Ms-Dos which command transfers a specific file from one disk to another Answer : Copy

11. Disk copy command in DOS is used to
Answer : Copy contents of one floppy disk to another

12. Interrupts which are initiated by an instruction are
Answer : external

13. Pipelining strategy is called implement
Answer :  instruction pref-etch

14. An example of digital, rather than analog, communication is
Answer : DS

15. The vol command is used to
Answer :  see the disk volume label

General Awareness Questions and Answers are available at:- General Awarenes

Thank you so much Candidates for the visit my site rrbrecruitment2016. you have to Press Control + D for Bookmark our site. Wish you all the best for your preparation.

0 comments:

Post a Comment